bistro restaurant Antwerpen Zuid Bar & Bistro Monroe

Welkom bij bar & bistro Monroe

Met een combinatie van klassieke elegantie en moderne eigenwijze elementen, is ons restaurant in Antwerpen Zuid een gezellige en culinaire ervaring.

Door alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, lokaal en van over de hele wereld, worden gedurfde, heldere smaken gepresenteerd in vakkundig uitgevoerde bistro gerechten die nostalgie weerspiegelen met een moderne en lokale twist.

Bar & Bistro Monroe is geopend voor brunch, lunch en diner, waarbij seizoensgebonden menu- en drankkaarten beschikbaar zijn. Monroe biedt een scala aan eetervaringen, van krachtige ontbijten tot drankjes na het werk en prachtige diners.

Bar

Onze bar is in de deskundige handen van Yuni Herremans. Samen met zijn getalenteerde team serveert hij een prachtige selectie dranken, een combinatie tussen tijdloze klassiekers en eigenwijze moderne drinks, waarbij de kwaliteit altijd primeert.

U kan in onze bar en op ons terras zonder reservatie komen genieten van een unieke selectie bieren, een uitgebreide selectie wijnen per glas of fles, prachtige cocktails met of zonder twist en natuurlijk ook van onze eigen Piper-Heidsieck Essentiel by Taste! Champagne.

restaurant met bar Antwerpen Zuid
restaurant met bar Antwerpen Zuid
bistro restaurant Antwerpen Zuid
bistro restaurant Antwerpen Zuid

Bistro

In de keuken van chef Vadim Vesters en zijn team draait alles om kwaliteit en ongedwongen lekker eten. Er wordt gekookt met fijne ingrediënten en met veel respect voor de seizoenen. “Old world elegance” verwijst naar de echte bistroklassiekers uit Frankrijk, Italië en Spanje terwijl de “modern boldness”-gerechten eigenwijzer en lichter zijn.

Ben je op zoek naar lekker barfood en mooie oesterbereidingen? Elke week is er een prachtige suggestie die perfect past bij onze bistro.

Lunch

Lunchen in Antwerpen Zuid? Vrijdag, zaterdag en zondag staan bij Monroe ook altijd in het teken van onze à la carte lunch en brunch. Wilt u het eenvoudig houden of kiest u voor “all in”? Het kan allebei.

restaurant met lunch Antwerpen Zuid
restaurant met lunch Antwerpen Zuid
restaurant met terras Antwerpen Zuid
restaurant met terras Antwerpen Zuid

Terras

Op zoek naar een restaurant met terras in Antwerpen Zuid? Ons groene terras baadt de hele dag in de zon, en voor de liefhebbers van schaduw hebben we voldoende parasols en een grote zonneluifel. Mocht het toch een beetje fris worden, naar de avond toe, dan zetten we de verwarmingsstralers aan en voorzien we warme dekentjes. Dit maakt Bar & Bistro Monroe de perfecte hangout in Antwerpen Zuid.

 

“De Antwerpse Gentplaats herleeft helemaal. Dat komt niet alleen door de heraanleg van de Zuiderdokken met Zuidpark als groene katalysator maar ook door de komst van Monroe met zijn groot zomerterras. In dit eigentijds concept loopt de aperitiefbar naadloos over in een gezellige bistro ruimte. Chef Vadim Vesters gaat praat op kwaliteit en ongedwongen lekker eten. Zoals een kaaskroket deluxe met comté of een moot gebakken Deense kabeljauw met doperwten, hummus en crème van butternut pompoen. Soufflé van Ecuador chocolade overtuigt als signatuur van de chef waardoor we deze nieuwkomer meteen een eerste koksmuts bezorgen!”

Gault & Millau